Seminarium – Solid Edge 2020

Den 12 september presenterade Ditwins Solid Edge expert, Daniel Grahn, de senaste nyheterna i Solid Edge 2020. Missade du seminariet kan du nu se en 60 minuter lång genomgång av valda nyheter nedan.

Seminariet hade i år fokus på plåtmodulen och den fortsatta utvecklingen av ”convergent modelling” vilket innefattar nya och förbättrade funktioner för att hantera meshmodeller. Inom plåt så har vi nu mycket större kontroll och inställningsmöjligheter när vi gör våra ”lofted flanges”, däri finns utökat stöd för stegbockning och en förbättrad bockningstabell. Vi har även mer kontroll över hur bockning utförs samt stöd från systemet för att undvika skevhet efter bockning.

En annan viktig nyhet är det nya kommandot ”Bend Bulge Relief” vilket hjälper oss att ta hand om fenomenet att framför allt tjockare plåt får material som deformeras ut i bockens längdriktning. Inom Convergent modelling så har vi under Reverse Engineering nu  funktioner för att förbättra meshkvaliteten och styra tätheten i meshen, vilket underlättar vidare arbete. Därtill har vi nu möjlighet att orientera meshmodellen på ett logiskt sätt i förhållande till koordinatsystemet, vilket den sällan är när den kommer från t.ex. en 3D printer mjukvara.