Solid Edge 2D Nesting

Siemens Solid Edge 2020 2D Nesting är en kraftfull fristående modul designad för att generera optimerade layouter för tvådimensionell skärning av plåt, plast, trä, tyg och textilier. 2D Nesting sparar tillverkarna tid och pengar genom att låta dem hantera materialanvändning mer effektivt.

Processen för 2D-Nesting, eller organisering av 2D-former effektivt på en enda skärplan, är ungefär som processer som tillverkare har använt i decennier. De optimerade nesting mönstren, skapade med en nesting algoritm för att, markant minska beredningstid, spill och kostnader.

 

Integration med Solid Edge Mechanical design och CAM Pro

Integrerad med Solid Edges produkter  2D Nesting startats från Solid Edge Mechanical design med ett enda klick. Det vill säga att man startar nesting från applikationen Solid Edge Mechanical design. Att välja delar som ska importeras för nesting är snabbt och enkelt. 2D nesting stöder Solid Edge plåt- och partfiler (PSM och PAR), liksom neutrala data format som DXF och DWG. När man identifierat parterna för nesting kan man enkelt justera antal som ska nestas ut. Man kan undersöka parterna om dom måste anpassas för att kunna bearbetas.

När du har valt det ideala nestingen, kan resultat snabbt skickas till Solid Edge Mechanical design för ytterligare ritningar eller för att skapa detaljerade rapporter. Nestingen kan också skickas till Solid Edge CAM Pro eller exporteras till en annan datorstödd tillverkning (CAM)system för dator numerisk styrning (CNC) programmering. 2D Nesting kan dela data som Solid Edge part och 2-D part (PAR och DFT) liksom DXF och DWG. Den integrerade Solid Edge miljön sparar tid och undviker dataöversättning. 2D Nesting skapar optimerade nestings snabbt och lätt, från början till slut.